Blogosfera Creştină Ortodoxă - ultimele noutăţi

Condiţii de înscriere


Blogosfera Ortodoxă este un Catalog de site-uri şi bloguri creştine ortodoxe cu ultimele noutăţi din lumea creştin-ortodoxă preluate prin feed în mod automat de pe cele mai interesante resurse creştin-ortodoxe.

Pentru inscrierea unui blog în Blogosfera Ortodoxă este obligatorie respectarea urmatoarelor reguli:

1. Blogul trebuie sa conţină cel puţin 10 postări şi să nu fie în construcţie;

2. Autorul blogului trebue să fie creştin ortodox; Datele cerute la înscriere trebuie sa fie complete şi reale;

3. Descrierea blog-ului dvs sa fie conform conţinutului, şi încercaţi să fiţi cât mai obiectivi şi concişi; Atenţie! Înscrierea unui blog care contravin legilor statului este interzisă;

4. Responsabilitatea pentru conţinutul unui blog, post apartine celui care îl adaugă, scrie; Blogosfera Ortodoxă nu îşi asumă nici o responsabilitate pentru conţinutul blogurilor;

5. Blogosfera Ortodoxă poate trimite prin email notificări ocazionale despre noutăţile despre blog şi parteneri;

6. Putem şterge orice blog, post, pentru nerespectarea acestor reguli, sau pentru alte motive, fără nici o notificare sau justificare prealabilă sau ulterioară;

7. Pentru ca blogul dvs. să apară în Blogosfera Ortodoxă este nevoie să trimiteţi un mesaj la https://www.facebook.com/blogosfera.ortodoxa şi să amplasaţi neapărat butonul Blogosfera Ortodoxă pe blogul Dvs. Aşa să ne Ajute Dumnezeu!

Banner Blogosfera Ortodoxă:
 

Ultimile resurse adăugate:

miercuri, 19 martie 2014

Rucodelia


Cuvântul “rucodelia” înseamnă în limba slavonă “lucrul mâinilor”. Acest termen este folosit în Pateric, Filocalie şi scrieri ale Sfinţilor Părinţi, cu sensul de lucru al mâinilor pentru părinţii nevoitori ai pustiei. Rucodelia avea două semnificaţii. Mai întâi, aceea de ocupaţie, însoţită de rugăciunea lui Iisus, “Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul “. Apoi, aceea de mijloc de a se sprijini material pe sine, din vânzarea acestui lucru. 


În zilele noastre, o carte ziditoare unde întalnim adesea termenul “rucodelie” este volumul “Stareţul meu Iosif Isihastul”, alcătuită de Părintele Efrem Filotheitul. Rucodelia înseamnă aici orice lucru de mână al unei obşti, realizat cu scopul de a sprijini starea materială a vieţuitorilor. Termenul nu este însă exclusiv vieţii mănăstireşti. 

Pe acest site veţi găsi o seamă de rucodelii, realizate de creştini ortodocşi, cu rugaciune, din dragoste de Dumnezeu şi de oameni. Obiectele prezentate sunt de vânzare. 

În categoria “Rucodelia” veţi găsi rugăciuni şi articole, iar în toate celelalte categorii veţi găsi prezentări de rucodelii împărţite în funcţie de materialele folosite. 

Sperăm că vă veţi folosi şi vă veţi bucura de ceea ce veţi găsi aici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by Blogger